Over De Uitrit

-

 

De Uitrit is opgericht om passend afscheid te kunnen nemen van een auto. Het is het afstudeerproject van Floris Kruijer, student aan Willem de Kooning Academie Advertising.

Hij is de eigenaar van een Nissan Bluebird uit 1986.

 

Veel mensen zijn erg gehecht aan hun auto. Ze geven hem een naam, poetsen hem één keer per week met liefde op met de duurste wax en kletsen weleens tegen hun trouwe vierwieler.

 

Zo hoort Floris zichzelf weleens hardop zeggen: ‘Goedzo jongen, je hebt ons weer veilig op bestemming gebracht!’, terwijl hij zijn auto een klopje op het dashboard geeft.

 

Zoals een ieder weet, is er ook bij auto's sprake van een bepaalde levensverwachting. Hoe zuinig u ook op hem bent, er komt een moment dat ie het begeeft: de dood van uw auto.

 

Er bestaat helaas in onze huidige maatschappij nog geen waardige manier om afscheid te kunnen nemen van een auto. De plek waar wij onze oude vertrouwde bolide heen brengen, als hij stuk of op is, heet een autokerkhof. Onbewust wordt er dus al een vergelijking gemaakt tussen kapot gaan en overlijden.

 

Uit het afstudeerproject van Floris Kruijer is naar voren gekomen dat er behoefte is aan waardig afscheid kunnen nemen van een auto. Voor meer informatie over dit onderzoek, zie Onderzoek.

 

 

‘Afscheid nemen is niet loslaten, het is een andere manier van vasthouden.’

- Floris Kruijer

 

De Uitrit

-

Een afstudeer project voor de Willem de Kooning academie Rotterdam 2017

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Afstudeerproject Willem de Kooning academie - Floris Kruijer © 2017